Konceptudvikling

Af Simon Johansen

Den korte forberedelsestid inden EM i bordtennis tvang os til at være effektive og strukturerede omkring vores idé- og konceptudviklingen.

Efter en aftalt pitching-session, hvor alle medlemmer af redaktionen havde mulighed for at fremlægge forslag, fandt vi frem til en række koncepter for vores dækning af EM.  I vores udvikling af koncepterne havde vi meget fokus på, hvordan de hang sammen med nye medier som twitter og facebook.

Disse udvalgte koncepter tog vi fra projektgruppen med til et møde med DR, hvor der igen blev luget ud. Til sidst endte vi med et klart overblik over, hvordan vi ville dække EM i bordtennis 2012.

Her er et udpluk af disse koncepter (se hele listen i pdf-format her):

– “De varmeste bat”

Et formbarometer for turneringens favoritter, udvalgt og kommenteret af DRs Jan Harkamp. Udviklet for at skabe overblik over turneringens største stjerner. Praktisk fungerede det dog ikke af flere årsager, f.eks. var favoritterne først i aktion sent i turnering, ligesom det rent sportsligt er svært at rangere doublespillerne.

– “Bagsiden af battet”

Et segment udviklet til de skæve historier fra EM i Bordtennis. Idéen var, at vi et par gange om dagen skulle levere artikler, der ikke nødvendigvis havde stor sportslig relevans, men som istedet fokuserede på de mere underfundige sider af turneringen og sporten. En succes under turneringen.

– “Den skæve vinkel”

En række små såkaldte GoPro-kameraer skulle monteres rundt om et kampbord for løbene at fange små detaljer og billeder af spillerne i anderledes situationer. Konceptet blev dog senere droppet, da det ikke kunne lade sig gøre rent praktisk.

– “Hunk of the day”

En kåring af dagens flotteste udøver, udviklet for at appellere til et bredere publikum end udelukkende mandlige sportsentusiaster. Efter aftale med DR blev konceptet dog droppet, da DR ikke følte, det hørte til i stationens eventdækning.

 

Muligheden for at kommentere er slået fra.