360-graders-historier

Af Simon Johansen

I forbindelse med dækningen af EM i bordtennis i Herning, lancerede vi et koncept for et journalistisk produkt, der bliver promoveret på alle tilgængelige platforme.

Under navnet “360-graders-historier”, forsøgte vi dagligt at finde frem til historier med potentiale til at nå hele vejen rundt – deraf navnet.

De mulige platforme er:

– Websitet dr.dk/bordtennis
– Facebooksiden “DR Sporten”
– Twitter (ved brug af hashtagget #pingpong12)
– TV – livesending på DR1
– Radio – i programmerne “Liga på P3” og “Sport på 3’eren”

Ved at få historierne i spil på flere platforme, var målet at generere større trafik og øget interesse fra et større publikum. Et succeskriterie, der dog var en smule svært at evaluere på – især fordi vi ikke havde dr.dk’s kliktal til rådighed.

I vores forsøg på at få historierne spredt over så mange platforme som muligt, stødte vi også på udfordringer. Da to af platformene, TV og radio, er redaktionelt ledet af andre end os selv, var vi afhængige af, at vores inputs blev godt modtaget her. Det viste sig imidlertid, at de andre redaktioner ikke altid var med på vores idéer.

Som eksempel hertil kan nævnes, at vi dagen efter den massive danskerexit forestillede også en 360-graders-historier om, at det rent faktisk kan være en ulempe at spille på hjemmebane. Den idé var DR1s bordtennis-redaktion dog ikke begejstret for, så historien endte med kun at blive bragt på de platforme, som vi selv havde ansvar for.

Vi havde dog også succeser med forsøget på at sprede historier over flere platforme. Blandt andet viste en historie om nogle amatørdeltagere fra øen Jersey sig at have appel til både radio-, Facebook- og webformatet.

Konklusionen på forsøget med 360-graders-historier er, at der er potentiale i at tænke en historie igennem i forhold til forskellige platforme, men at en fælles målsætning om at satse på idéen er nødvendig i forhold til at nå bedst muligt ud til det størst mulige publikum.

 

 

One comment

  1. Pingback: DR TV live | EM i Bordtennis 2012