DR TV live

Af Simon Johansen

Samarbejdet med DRs tv-redaktion ved bordtennis EM, var først og fremmest med fokus på bordtennissitet dr.dk/bordtennis som supplement til tv-dækningen fredag, lørdag og søndag. Her var der fra vores redaktions side et særligt fokus på, hvordan sitet så ud og hvilke historier, der skulle fremhæves. Oftest blev DRs kommentator og redaktør Jan Harkamp orienteret om, hvilke historier der blev prioriteret højest på vores site. Her blev forslagene til 360-graders-historierne også fremlagt – et koncept, du kan læse mere om her.

For at gøre det nemt for TV-redaktionen at henvise til konkrete historier på dr.dk/bordtennis, begyndte vi undervejs at lave en oversigt (senere døbt “pluklisten”) med korte introduktioner til udvalgte historier, som kommentatorparret Jan Harkamp og Allan Bentsen så kunne inddrage i kommenteringen af tv-kampene og i pauserne imellem. Vi oplevede det som en succes, at der blev henvist til konkrete historier, istedet for bare at henvise til sitet i sin helhed. På denne måde opnåede vi en bedre sammenhæng mellem tv-dækning og web-artiklerne.

Kun i enkelte tilfælde oplevede vi, at DR1-redaktionen havde en anden tilgangsvinkel til enkelte dele af dækningen, end vi selv havde. Disse forskellige syn på sagen blev som oftest afklaret ved samtaler, men andre gange måtte redaktionen sande, at det ikke altid er lige nemt at få plads i sendefladen. Som et eksempel på dette kan nævnes en konkurrence på Facebook, der ikke helt fik den opmærksomhed i sendefladen som vi på redaktionen havde satset på.

Muligheden for at kommentere er slået fra.