Bordtennisforbundet

Af Simon Johansen

Under hele forløbet, har vi oplevet stor opbakning fra Dansk Bordtennis Union i forbindelse med projektet. Unionens finansiering af vores ophold i Herning er et godt eksempel på, at der har været stor velvilje omkring vores projekt med at intensivere dækningen af EM i Herning. Vi oplevede et godt samarbejde med især Brian Martin Rasmussen, der fungerede som presseansvarlig under turneringen.

Vores indsats for Dansk Bordtennis Union skal dog ses i et lys af, at det overordnede mål var at få sat bordtennis på dagsordenen. Et mål, der realistisk set krævede, at de danske spillere (især Michael Maze) havde klaret sig godt, hvilket som bekendt ikke var tilfældet. Alligevel modtog vi særdeles positiv respons fra unionen for vores indsats.

Udover vores generelle arbejde med at generere journalistisk indhold fra turneringen, var der fra Dansk Bordtennis Unions side også et ønske om, at der blev produceret enkelte artikler til unionens og turneringens website dagligt. En opgave, der dog set i retrospekt kom til at stå i anden række i forhold til vores engagement i “vores eget site”, dr.dk/bordtennis. Der blev produceret enkelte artikler specifikt til DBTU, og vi oplevede ikke utilfredshed med indsatsen på dette punkt.

Det eneste tidspunkt, hvor vi oplevede udfordringer med hensyn til samarbejdet med unionen, var da vi på visse tidspunkter overvejede artikler med en mere kritisk vinkel på arrangementet. Der spillede vores tilhørsforhold til unionen ind, dels forbi unionen havde betalt for vores ophold i byen, og dels fordi vi helt lavpraktisk havde placeret redaktionen lige ved siden af unionens pressekontor – så vi derfor havde svært ved at diskutere de rent redaktionelle beslutninger i fred. Her endte vi med at sætte os mellem to stole, hvor vi dels skulle håndhæve de journalistisk værdier på vegne af dr.dk, mens vi samtidig også skulle tage hensyn til hvordan arrangementet, og dermed også arrangørerne DBTU, ville blive opfattet.

Muligheden for at kommentere er slået fra.